Beyond organski kakao prah dobijen je od
organskog kakao zrna koji potiče iz Gane u Africi.
Kakao prah je bogat magnezijumom i gvožđem, a sadrži i značajne količine cinka i kalcijuma. Takođe obiluje i biljnim vlaknima.
Organski kakao prah može se koristiti u pripremi kolača, torti, biskvita, čokolade, pudinga, kakao napitka i kao dodatak za smutije i proteinske šejkove.Latinsko ime za kakao - Theobroma - bukvalno znači "hrana bogova" kakao su uzgajale još drevne civilizacija Maja i Acteka pre više od 3000 godina. U mnogim kulturama kakao je dugo bio privilegija vladajuće elite a recepture za spravljanje kakao napitka čuvane su u tajnosti.
• Hranljiva vrednost u 100 g
• Energ. vrednost 1379/330Kcal (16,5%)*
• Proteini 28,1g (56,2%)
• Ugljeni hidrati 14,5g (5,58%)od kojih šećeri 0,3g (0,3%)
• Masti 11g (15,7%)od kojih zasićene 6,9g (34,5%)
• Magnezijum 499 mg (133,1%)
• Gvožđe 13,9mg (99,3%)
• Kalcijum 128mg (16%)
• Cink 6,8mg (68%)
• Vlakna 31g (129,2%)
• So 0,1g (1,5 %)
• Procenti preporučeno dnevnog unosa kalorija iz proteina, ugljenih hidrata i masti, na preporučeni dnevni unos 2000kCal. Procenat preporučenog dnevnog unosa minerala i vlakana
• Alergen info: Nema alergena
Vidi još informacijaVidi još informacija